Ma 2020. február 18. kedd, Bernadett napja van.

2015. április 22-én a TÁMOP 3.1.4 B-13/1-2013-001 „Köznevelés az iskolában” c. pályázat keretén belül a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében egy drogellenes interaktív előadássorozat keretében hívta fel a tanulók- tanárok-szülők figyelmét az új típusú drogok (dizájnér drogok) veszélyeire.

Az egynapos eseményen délelőtt a 7-8. osztály tanulói kaptak tájékoztatást a drogok ártalmairól a civil szervezetek munkatársai segítségével, míg délután a pedagógusok és szülők részesültek előadásban, ahol elsősorban arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy nekünk felnőtteknek mire kell odafigyelnünk, mik a kezdeti – netán drogfogyasztásra – utaló jelek, magatartás- és viselkedésformák.

A drog prevenciós előadásokhoz szorosan kapcsolódva a Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület munkatársai 3 interaktív előadás blokkban hívták fel a figyelmet az emberkereskedelem veszélyeire. A nap első részében jelen voltak a 7. és 8. osztályos diákok, délután a pedagógusok és a szülők.

A tanulói tapasztalatok összességében nagyon pozitívnak mondható, mivel már másnap érdeklődtek a felől, hogy az előadáson bejátszásra került filmet hol tudnák teljes egészében megtekinteni. A tanulók közvetlen közelről és reális „tapasztalatokból” ismerhették meg, hogy mit is jelent valójában az emberkereskedelem (Human trafficking), milyen veszélyt jelent számukra „a pénz és pillanatnyi siker ígérete”. Az előadásokon résztvevők vegyes érzelmekkel fogadták az információkat.