Ma 2024. július 24. szerda, Kinga és Kincső napja van.

2013-03-25 Augusztusban részt vettünk a kállósemjéni falunapon a Kastélykertben, a TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0151 azonosítószámú program keretén belül. Külön sátrat vertünk fel, ahol a szülők főztek illetve saját süteménnyel készültek a falunapra.


TÁMOP 5.5.1.B-11/2-2011-0151

 

projektabla

 

 

A projekt címe: "Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT!"

Projektgazda: Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület

Együttműködő partnerek: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata

Arany Alkony Nyugdíjas Klub

Jelen projektünk Kállósemjén hátrányos helyzetű településen élő gyermeket nevelő családok, házasságkötésre készülő fiatalok pozitív attitűdformálása a családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz. Integrált szolgáltatások nyújtásával szeretnénk a fiatal gyermekes családokat támogatni, olyan közösségi kezdeményezésekkel, melyek egyúttal egyesítik a foglalkoztatási, családi, szülői és egészségfejlesztési támogató szolgáltatásokat. A segítő szolgáltatások folyamatos igénybevételével az egyénen kívül a családokban is pozitív változások megjelenése várható.

A településen az Önkormányzat által nyújtott családpolitikai eszköztárat kibővítve, a köztudatba pozitív irányú változásokat szeretnénk eszközölni a gyermekvállalással, családalapítással kapcsolatosan. Tesszük mindezt azáltal, hogy rendszeres gyermekfelügyeletet kívánunk biztosítani a fogyatékos és egészséges gyermeket nevelő családok részére. Tréningek, előadások segítségével népszerűsítjük a házasság intézményét, segítjük a párkapcsolati választások előtt állók elköteleződését. A GYES-ről visszatérő szülőknek gyakorlati tanácsokkal segítünk a munkaerőpiacra való visszakerülésben.

Olyan közösségi programokat szervezünk, melyben a családok, mint a társadalom legkisebb szocializációs közege élményekben gazdagodik, kohéziója erősödik. A településen élőket előzetes szakmai programunkból jól ismerjük, programunk összeállításában igényeiket maximálisan figyelembe vesszük, a már megkezdett közösségépítő munkánkat folytatni szándékozunk.