Ma 2020. február 22. szombat, Gerzson napja van.

A Biztos Kezdet Törpicur Gyerekházunk 8. éve működik Kállósemjénben. A 2016-os évben is rengeteg hasznos programot szerveztünk. A minden hónapban megszervezett tevékenységeken, közösségi rendezvényeken kívül napi szinten rendszeres a mondókázás, éneklés mozgásfejlesztő eszközök bevonásával, a szülők támogatása, a családok erősítése, amik mind fontos tényezők akár a sikeresebb óvodai beilleszkedésben, akár a szülők nagyobb odafigyelésében, ami a gyermekük testi-lelki-szellemi fejlődését illeti.

Az egyik állandó programunk a gyermekek születésnapjának ünneplése, amelyre tortával készülnek a szülők és a munkatársak. Mivel sok a hozzánk járó kisgyerek, így szinte minden hónapban tartunk egy zsúrt, ahol együtt ünnepelhetünk a családokkal. Rendszeresen főzőiskola keretein belül cserélhetnek eszmét a szülők különböző ételek elkészítésével kapcsolatban, így kipróbálhatnak új ízeket, más fűszerezéseket, más recepteket, mint amiket megszoktak a saját háztartásukban.

Az óvodai felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak, így óvodalátogatást szerveztünk, és egy kérdezz-felelek jellegű beszélgetésen vettek részt a szülők, amelyre meghívtuk Vargáné Starmüller Krisztina óvónőt. A pszichológiai tanácsadás is egy állandó szolgáltatás a Gyerekházban, amelyek során egyéni problémákra próbál a szakember megoldásokat találni. A Gyerekház nagy népszerűségnek örvend, ezt a több éves fennállása is bizonyítja, és bízunk benne, hogy ez változatlan marad. Célunk, hogy minél több család bekapcsolódjon a Gyerekházban létrejött közösségbe, és minden olyan segítséget megadhassunk nekik, amik a gyermekek fejlődését, és a családok harmóniáját elősegítik.