Ma 2020. február 18. kedd, Bernadett napja van.

2016. január 31. A pályázat támogatásával megvalósított programok Kállósemjén településen élő értelmi, látás sérült és hallás sérült gyermekek szüleinek nyújtottak érdekérvényesítő segítséget. Elmondható, hogy a fogyatékos gyermekek nevelése speciális helyzetet teremt a családban, igen erős érzelmi feszültség alakulhat ki. Megváltoznak a szokások, a korlátozott családtagra jobban oda kell figyelni, több időt és erőt köt le az ápolása, mely tényezők feszültséget keltenek. Ennek érdekében rendkívül fontosnak tartottuk a családterápiát.

Sajnos ezek a hátrányos helyzetű szülők nem minden esetben vannak teljes mértékben tájékoztatva az őket megillető információkról, szolgáltatásokról. Sokan nem használják ki a törvény adta lehetőségeket, csupán az alanyi jogon járó pénzbeli juttatásokat. Információs napok, tanácsadások alkalmával tájékoztatást nyújtottunk részükre. A program keretén belül megrendezésre került egy olyan rekreációs egészségnap, melyet integrált formában valósítottunk meg. Az egészségnap keretében az egészséges életmóddal összefüggő előadásokat hallgathattak a szülők, egészséges ételeket kóstolhattak, valamint részt vehettek mindenki számára egyszerű mozgástevékenységekben, egészségügyi állapotfelmérésen, a kisebbeknek kézműves foglalkozást is biztosítottunk.

A jövőre nézve, fontosnak tartjuk minél több játékos formában megvalósuló csoportos foglalkozások tervezését. Tapasztalataink alkalmával a tréningeken szabadulnak fel igazán a szülők, mernek a problémáról beszélni, sokkal több az interakció egymás között, jobban megnyílnak. Terápiás foglalkozásainkat, tanácsadásainkat, ha nem is a legnagyobb számban, de egy minimális szakmai teammel sikerül majd tovább folytatni.